Fjern blokering af pop-up winduer

Denne hjemmeside bruger pop-up winduer og java-script i lange baner, så hvis der er blokeret for dem synes jeg du skal fjerne blokeringen. Hvis du somme tider kører *.HTM-filer fra din harddisk (ikke over nettet) så skal du tillade PopUp winduer fra en fil på din computer. Hvordan det gøres, tja, det hedder forskelligt på de mange forskelige browsere, det kunne være: Tilføj osse  "file:\\lokalsvr" til listen (?) over "websteder du har tillid til".
  SekundSkrump er min betegnelse for et fænomen: Et billede vises på skærmen, men et øjeblik (ca. 1 s) efter bliver billedet mindre, og igen efter et øjeblik mindre igen osv og til sidst vises en fejlmeddelelse på skærmen om at nogle værdier bliver negative.

Med firefox:

Når et pop-op vindue blokeres kommer en meddelelse noget i retning af:
"Firefox har blokeret for et pop-op vindue. Klik her"
så klik "her" og sæt et flueben i "tillad pop-op vinduer fra www.stenlarris.dk"
Desværre er nyere versioner af Firefox så dum at blokere pop-op vinduer fra en HTM-fil på din egen computer. Denne blokering burde fjernes, men jeg ved ikke hvordan.

Og desværre døjer jeg med SekundSkrump når et stort billede fra herbariet skal vises.


med Internet Explorer:

I menuen vælg "Funktioner", "Blokering af Popmop-vinduer". Der kommer så en pop-p box hvor der kan stå "Slå blokering af PopUp vinduer til" eller "Slå blokering af PopUp vinduer fra". Hvis der står ..til så er blokeringen slået fra, OK, men hvis der står ..fra så er der blokeret for blok-up vinduer, fjern blokeringen ved at klikke på ..fra.
Eller du kan som udgangspunkt vælge at blokere for alle pop-up vinduer og så vælge de Websteder der er undtaget, f.eks. www.stenlarris.dk.
Får du en meddelelse i stil med så klik på "Tillad blokeret indhold", tilladelsen gælder normalt også for andet indhold blokeret af I.E., indtil der slukkes for IE, så skal man igennem det én gang til hvis man ikke har fundet en mere permanent løsning. Desuden døjer jeg med "skrumpende store billeder" ligesom beskrevet under "Firefox".
Hvis man med I.Explorer prøver at inslæse et stor billede, og billedet sekund-skrumper (se Firefox) og man ikke stopper det, så får man snart en fejlmeddelelse om negative værdier. Dette billede kan være umuligt at stoppe, det kommer igen selvom man trykker på x-et i hjørnet, og man må enten genstarte computeren eller stoppe den proces (Internet explorer) der laver fejlmeddelelsen, tast Alt-Ctrl-Del.

Med Microsoft Edge:

pop up-vinduer: I menuen øverst til høje tryk på og vælg "Indstillinger". På den side der kommer frem skal du ned i nærheden af bunden og vælge "Avancerede indstillinger" og her kan du læse om "Bloker pop up-vinduer", denne funktion skal være slået fra.
Hvis du bagefter vælger "svampeherbariet" og fund af en tilfældig svamp skal du kunne se minibilleder af alle fund der er et foto af, og ved at blikke på et minibillede skal der poppe et småbillede op, og såfremt der er et stort billede skal dette poppe op når du klikker på småbilledet, alternativt skriver Edge at den lige har blokeret et PopUp-vindue, og i så fald har du ikke blokeret for blokeringen af PopUp-vinduer.Chrome

Vælg menuen øverst til højre (tre streger)
Vælg Indstillinger og derefter Vis avancerede indstillinger
Vælg Indstillinger for indhold under Beskyttelse af personlige oplysninger
Vælg Administrer undtagelser under Pop op-vinduer
Skriv www.stenlarris.dk i feltet og tryk Tillad for at give tilladelse til at åbne pop op-vinduer fra denne webadresse
Tryk Udført og luk vinduetSafari

OBS! Denne vejledning tillader alle pop up-vinduer i Safari.
Vælg menuen
Vælg Indstillinger og derefter Sikkerhed
Fjern flueben i Bloker pop-up vinduer
Luk vinduet