: Til startside : Til halu-startside : Til sidste    «    : Til næste
Dette er halu-ringen side   1


Kaktus: PeyoteSan pedro, Trichocereus peruvianus
Snerle: Blå tragrsnerle, woodrose
// :    :   Kaktussamling
    /tr>
   Peyote
Peyote
Lophophora
williamsii
Peyote er det "klassiske" hallucinogen, fordi det var denne plante mescalin første gang blev fundet i. Den er et ret sjælden kaktus, den vokser meget langsomt, og desuden indeholder den, foruden mescalin, nogle stoffer der giver en noget ubehagelig indledning. Det hjælper at drikke et vandigt udtræk af kaktussen frem for at spise den. Du kan også fjerne mange af de dårlige stoffer med ether, som mescalin ikke opløses i - benzin kan formodentligt bruges i stedet for ether.
Dosering: 50-200 g frisk kaktus, 5-20 g tør, 3-10 store kaktusknopper. Alkaloidindholdet er ½-2% af frisk vægt (lavest hvis den vandes meget), 5 % af tør vægt, hovedsageligt mescalin. Ren mescalin: Dosering 1/4-3/4 g.
Lophophora incinata (=L. diffusa) er en dobbeltgænger til peyote; den indeholder de giftstoffer der giver den ubehagelige indledning, men kun lidt af det gode mescalin.
L. incinata har gule blomster, i modsætning til peyote, der har røde eller hvid/røde blomster.
       SAN PEDRO
Trichocereus pachanoi


Klik på dette billede af San Pedro for at se det i stort format

Almindelig i Brugsen eller hvem der ellers sælger kaktus Denne kaktus kommer fra Andesbjergene, hvor den sælges i læssevis på markedspadserne, og er hovedingrediensen i en hallucinogen drik, kaldet cimora.
Mescalinindholdet er angivet til ca. 0,12 % af frisk vægt, 2 % af tør vægt. Antager vi, at vi skal bruges 1/3 g mescalin, svarer dette til 1/4 kg frisk eller 15 g tørret kaktus. Dette stemmer rimeligt med nedenstående doseringstabel, lavet ud fra erfaring med danskdyrkede kaktus:
 
Kaktustykkelse   Trip-dosis
Frisk   Tør
  2 cm 100 g    5 g
  5 cm 250 g 10 g
10 cm 400 g 20 g
Ved høstningen, skær de øverste 5-10 cm fra og lav en stikling heraf - der kommer desuden også mindst én ny kaktus op fra den afskårne rod. Billedserien (de 7 billeder ovenfor til højre) viser, hvordan kaktussen blev opformeret i løbet af 3-4 år.

Den kan spises som den er - hvis tornene barberes af først, forstås - men smager ikke ret godt.
Derfor er det bedre at tage saften fra med en elektrisk saftjuicer, og så gerne 1-2 gange give pulpen noget mere vand og et opkog, og tage saften fra igen. Ved denne metode kommer der en meget slimet væske ud, som dog efter lang tids kogning får en rimelig konsistens.
Trichocereus peruvianus Trichocereus peruvianus virker omtrent ligesådan, men indeholder kun ca. 0,5 % mescalin (tør vægt) mod San Pedro's 2 %  (tør vægt ;   0,12 % af frisk vægt).
 
Blå tragtsnerle, Ipomoea violacea var Magic Morning      var Clarks Blue
Blå
tragtsnerle
Ipomoea violacea
Dette er en flot slyngplante, hvis man har en tilstrækkelig lun vokseplads - var. clark's blue med blå blomster er især populær. Også fordi den har en tydelig LSD-lignende virkning, når de knuste frø spises. 10 g knuste frø er nok en passende doses; gerne mere men smagen er afskyelig.
Hawaii
Baby
Woodrose
Argyreia
nervosa
En anden meget flot slyngplante af snerlefamilien, men endnu mere varmekrævende - kan kun dyrkes indendørs. Virkning som Blå tragtsnerle, men smagen er ikke ligeså ubehagelig. 4-5 frø er en lille dosis, 13-14 frø er maxdosis.

         : Til toppen af siden          : Til næste