: Til startside : Til halu-startside : Til sidste    «    : Til næste
Dette er halu-ringen side   1


Kaktus: PeyoteSan pedro, Trichocereus peruvianus
Snerle: Blå tragrsnerle, woodrose
LSD og Ecstasy">MDMA (ecstacy)
// :   Kaktussamling

Ren mescalin: Dosering 1/4-3/4 g.
Kaktussen kan opformeres ved at plante knopperne i kaktusjord, der skal være fri for humus/sphagnum, men man kan også så frøene. Den modne kaktus plejer at blomstre forholdsvis flitigt, men efter afblomstring er det godt at lade frøstandene sidde på kaktussen 1-2 år for at modne. Når man lige har købt kaktussen er det bedst at vente ca. 50 år før man høster de første knopper, men så længe er det jo kun de færreste der kan vente. Detr betaler sig ellers !

Lophophora incinata (=L. diffusa) er en dobbeltgænger til peyote; den indeholder de giftstoffer der giver den ubehagelige indledning, men kun lidt af det gode mescalin.
L. incinata har gule blomster, i modsætning til peyote, der har røde eller hvid/røde blomster.
Peyote    
Peyote
Lophophora
williamsii
Peyote er det "klassiske" hallucinogen, fordi det var denne plante mescalin første gang blev fundet i. Den er en ret sjælden kaktus, den vokser meget langsomt. Den kan, foruden mescalin, osse indeholde nogle stoffer, der giver en noget ubehagelig indledning. Ved mine forsøg mærkede jeg ikke noget til disse stoffer, sikkert fordi jeg kun spiste de friske knopper: Det er små vegative runde udvækster, der med alderen dannes rundt om den cenrale midterste kaktus. Det tog små 50 år, før den oprindelige kakus som jeg havde købt dannede de første spsemodne knopper. Hvis du har problemer med smagen så skulle det hjælpe kun at drikke et vandigt udtræk af kaktussen frem for at spise den. Du kunne også fjerne mange af de dårlige stoffer med ether, som mescalin ikke opløses i - benzin kan formodentligt bruges i stedet for ether. Personligt har jeg fikke haft de helt sore problemer med smagen. Nogen siger at ved Peyote kommer tømmermændene for trippet - men det vil jeg henføre til afdelingen for dumsmarte bemærkninger der ikke passer !
Jeg er ved forsøg kommmet frem til følgende doseringer:
Lille dosis: 1 stk knop, ca. 10-20 g
Normal dosering 20-70 g frisk kaktus, 5 kaktusknopper af normal størrelse .
Stor dosis: 1 meget stor knop eller flere mindre, 100 g eller mere.
Ved mit eneste forsøg med stor dosis begik jeg den fejl at jeg ventede til dagen begyndte at skumre og spiste den så. Det bevirkede at jeg i første omgang - en store dosis til trods - kun oplevede en ret svag virkning, dog jeg blev meget speedet og kunne kun dårligt sove bagefter. Efter en meget urolig nat vågnede jeg næste morgen ved ½ 6 - tiden hvor det var lyst, jeg var stadig meget speedet, men nu med dejlige haluer ved siden af. Heraf vigtig iagttagelse: Peyote virker meget bedre til dagtrip end til natrip.

Litt: Alkaloidindholdet er ½-2% af frisk vægt, hovedsageligt alkaloidet mescalin. Virkningen er udpræget sexuel på det psykiske plan, men ikke så meget på det fysiske plan.SAN PEDRO
Trichocereus pachanoi
Klik på dette billede af
San Pedro for at se det
i stort format


       
Denne kaktus kommer fra Andesbjergene, hvor den sælges i læssevis på markedspadserne, og er hovedingrediensen i en hallucinogen drik, kaldet cimora.
Mescalinindholdet er angivet til ca. 0,12 % af frisk vægt, 2 % af tør vægt. Antager vi, at vi skal bruges 1/3 g mescalin, svarer dette til 1/4 kg frisk eller 15 g tørret kaktus. Dette stemmer rimeligt med nedenstående doseringstabel, lavet ud fra erfaring med danskdyrkede kaktus:
 
Kaktustykkelse   Trip-dosis
Frisk   Tør
  2 cm 100 g    5 g
  5 cm 250 g 10 g
10 cm 400 g 20 g
Ved høstningen, skær de øverste 5-10 cm fra og lav en stikling heraf - der kommer desuden også mindst én ny kaktus op fra den afskårne rod. Billedserien (de 7 billeder ovenfor til højre) viser, hvordan kaktussen blev opformeret i løbet af 3-4 år.

Den kan spises som den er - hvis tornene barberes af først, forstås - men smager ikke ret godt.
Derfor er det bedre at tage saften fra med en elektrisk saftjuicer, og så gerne 1-2 gange give pulpen noget mere vand og et opkog, og tage saften fra igen. Ved denne metode kommer der en meget slimet væske ud, som dog efter lang tids kogning får en rimelig konsistens.
Trichocereus peruvianus Trichocereus peruvianus virker omtrent lige som San Pedro, men indeholder kun ca. 0,5 % mescalin (tør vægt) mod San Pedro's 2 %  (tør vægt ;   0,12 % af frisk vægt).

Blå tragtsnerle, IpomOea violacea , alle variteter eller gerne var. Clarkes blue, men ikke var. Scarlet Ohara

Blå tragtsnerle,
Ipomoea
violacea
var
Clarkes blue
og andre var.
dog ikke var
Scarlet O'hara

dog er var. Scarlet Ohara ikke aktiv
  
var Clarkes blue
  
var Scarlet O'hara
Blå tragtsnerle, Ipomoea violacea eller anden variant, dog ikke var Scarlet O'Hara
Dette er en flot slyngplante, hvis man har en tilstrækkelig lun vokseplads - var. clark's blue med blå blomster er især populær. Også fordi den har en tydelig LSD-lignende virkning, når de knuste frø spises. 10 g knuste frø er nok en passende doses; gerne mere men smagen er afskyelig.
Indholdsstoffer omtrent de samme som i Indisk elefantstjerne (se nedenfor) omend i mindre mængde.
Argyreia nervosa. Indisk elefantsnerle, (=Hawaii Baby Woodrose).
Indisk elefantsnerle er anden meget flot slyngplante af snerlefamilien, men endnu mere varmekrævende - kan kun dyrkes indendørs. Virkning stærkere end Blå tragtsnerle, men den indeholder bl.a. stoffet LSA = LySergsyreAmid  (LSD er LySergsyreDiethylamid)   men smagen er ikke ligeså ubehagelig som smagen af Blå Tragtsnerle . 4-5 frø er en lille dosis, 13-14 frø er maxdosis.

Fra Psykedelias hjemmeside:
Jeg har hørt at man bare lægger dem i koldt vand i 3 dage, filtrere det igennem et kaffefilter 2 - 3 gange og så bare drik.
Du skal hellere skylle de pulveriserede frø tre gange med rensebenzin (overhæld med ca 1-2 cm benzin omrør og lad det stå ca 15min), og opsuge (fjerne benzinen fra de pulveriserede frø), og smide benzinen væk for hver gang (ny benzin hver gang). De uønskede ting kan opløses i benzinen og LSA´en kan ikke.
tror sq i skal passe rigtigt meget på med at indtage noget der har været i rensebenzin.. selvom det er fordampet er der stadig urenheder i i form af råolie og alt muligt kræftfremkaldende shit..
Selvom jeg mangler at prøve mange ting af, så et par usikre råd til brugere af Blå tragtssnerle (Ipomocea violacea, var Clarkes blue og flere,) samt Elefant-tragtsnerle:
Knus først frøene i en morter, og gør dem så våde med ganske lidt vand der er svagt syrnet med en lille dråbe eddike, så frøene lige akkurat er våde at føle på. Kom de knuste frø i et lille glas og tilsæt rensebenzin eller bedre petroleumsether eller endnu bedre flydende lightergas - så frøene er helt dækket og halvt så meget væske oveni og lad det stå og trække lidt, hvis du brugte lightergas så kun en lille time, ellers natten over. Fjern så væsken, den indeholder nu de dårlige stoffer der giver kvalme, så den frrafiltrerede væske smides væk, og afslut med at hælde de knuste frø ud på et (kaffe)filter så det sidste væske suges fra. Lad frøene tørre helt ud, så er de fleste af de dårlige stoffer væk fra frøene så de kan spises, eller de kan kommmes i vand hvor de gode stoffer gode stofer (LSA opløses i. Hvis du vil du isolere de gode stoffer så er de sparomt opløselige i vand men alligevel nok til at det kan opløses så nogenlunde, og fælde ud når vandet afkøles. Hvis du vil have LSA'en mere ren kan du også opløse den i træsprit (NB: giftig) eller acetone eller andet. Desuden tror jeg det vil være muligt at lave amiden om til diethylamin ved at opløse den i ethylamin - dvs ethylamin er en luftart, men brug i stedet en blanding af alkohol og ammoniak - og hold blandingen kølig.
Hvis man bruger den sidstnævnte metode til sidst kan du lave et 100 gange stærkere hallucinogen ud af LSA'en, død dejeligt. Man kan herved udskifte et A med et D, hurrah !!
MDMA (eller Ecstacy)
er det dejelidste hallucinogen jeg kender. Det virker omtrent som LSD, men oveni denne helt vidunderlige virkning virker det generelt stimulerende og forstærker i allerhøjeste grad ens empati, det vil her sige følelsen af samvirke med omgivelserme. Men undgå overdosering, over ca. en 4-dobbelt dosis er måske nok OK, men endnu større doser Ecstacy påstås ligefrem at være livsfarlige, og man skal indtage rigeligt med væske, og at væskemangel ligefrem kan være livsfarliig. Ja der fortælles så mange løgneistorier, har du osse hørt skrønen om at kvinder risikerede at føde vandskabte børn hvis de tog lsd under graviteten, det er i hvert fald løgn og propaganda og jeg ved squ ikke hvad der er fup og propaganda her. Varighed:
Wikipedia 5-7 timer, doserng iflg. patienrhåndbogen skulle være 50-120 mg, g man skal drikke noget vand eller lignende så man undgår væskemangel, og på står at Det er vigtigt at drikke vand, når man er på ecstasy fordi Ecstasy kan give forhøjet kropstemperatur og samtidig gøre, at man overhører kroppens signaler og glemmer at drikke. Man føler sig heller ikke udmattet, og derfor kan man fx danse i timevis uden at blive træt, som man fx har set til raves. Omvendt er det også vigtigt ikke at drikke overdrevent meget vand, da det kan føre til saltmangel som i sig selv kan være farligt.
Og desuden advares mod at "blande alkohol og ecstasy/MDMA, thi Alkohol og ecstasy/MDMA har modsatrettede virkninger, da alkohol er sløvende og ecstasy er opkvikkende, og det kan derfor give en uforudsigelig rusvirkning".
SANDT: Ecstasy kan give forhøjet kropstemperatur og samtidig gøre, at man overhører kroppens signaler og glemmer at drikke. Man føler sig heller ikke udmattet, og derfor kan man fx danse i timevis uden at blive træt, som man fx har set til raves. Derfor er det vigtigt at drikke nok vand. Omvendt er det også vigtigt ikke at drikke overdrevent meget vand, da det kan føre til saltmangel som i sig selv kan være farligt. Og AMDA giver tolerence, første (eller anden) gang er den bedste.
Konklution: MDMA er ikke særlig farligt. Med passende dosering er det ikke farligt, så det burde frigives fra forbudslisten sammen med LSD, psilocybin og hash.

Ved et forsøg fik 28 PTSD-patienter MDMA i doser:> den aktive gruppe fik det i doser på 100-125 µg og placebo-gruppen på 40 mg ("som er så lav en dosis, at den ikke burde virkeSS. Der blev fulgt op med samtale"terapi" både under og bagefter, og de 25 af 28 slap efter 30 år helt af med deres PTSD. Pæne resltater men lille målgruppe.

Kedelig bemærkning: Planten Sassafras albidum samt Safrol er forbudte sager og forsøg på at købe dem på nettet er ren svindel og bøf Ren MDMA er en olie, hydrochlorid udkrystaliserer fra isopropylalkohol eller isopropylalkohol/ether som et fast stof, smp 152-3°C

         : Til toppen af siden                : Til haluringens næste side